Samen offline met de hele familie! Heerlijk…

Socialbox en kids

Zullen we een spelletje doen? Die vraag stelden we aan elkaar toen we afgelopen week Netflix een beetje zat werden. Of zullen we samen puzzelen? We besloten dat we er even een momentje van gingen maken. Want zeg nou zelf: Dit soort ouderwetse momentjes zijn toch heerlijk?

Rummikub

Je houdt ervan of niet. Wij vinden Rummikub stiekem helemaal het einde. Lekker in je eigen bubble bezig zijn met het wegleggen van cijfertjes. Ultiem ontspannen wat ons betreft. We discussiëren soms over hoe de cijfers lagen als iemand er teveel verplaatst heeft, want we willen natuurlijk wel winnen. Even niet bezig zijn met moeilijke levensvragen, zaken uit het verleden of in de toekomst. Dat is de kracht van een spel.

Je bent aan de beurt!

Soms is de ander net wat te lang aan de beurt en dan gebeurt er iets bijzonders. Waar is mijn telefoon? Even checken of er iets interessants op te zien is… Oh nee, we hebben samen besloten de telefoons in de Socialbox te leggen. “Je bent aan de beurt hoor”, wordt er geroepen vanaf de andere kant van de tafel. “Laat die telefoon maar lekker in de box”, denk ik en ik geloof dat ik een kans maak om al mijn cijfers deze beurt op tafel te leggen. Even goed nadenken hoe ik dat ga doen…

Wij hebben nog geen kinderen

Dat wordt ons wel eens gezegd als we het hebben over onze Rummikub-momentjes. Kinderen zijn vaak moeilijk tevreden te krijgen. “Mag ik op de telefoon een spelletje doen?”, wordt er vaak aan de ouders gevraagd. “Nu even niet! Ga maar een boek lezen.”, is een ouderwetse uitspraak. De Socialbox heeft op de deksel twee schuifjes waarmee je de kaarsen kunt doven. Dit vinden kinderen helemaal het einde. Je kunt afspreken dan je samen met je kinderen een ritueel maakt van het opbergen van de telefoons in huis. “Je mag de kaarsen aansteken en de kaarsen straks doven met de schuifjes!” Het werkt als een trein! De foto werd gemaakt door een goede vriendin van ons. Een afspraak maken over telefoongebruik met de Socialbox single candle. “We leggen nu de telefoon weer even in de Socialbox.” Kids snappen het, sterker nog: Ze spreken ouders er zelfs op aan: “Papa, moet de telefoon niet even in de Socialbox?”

Meer tijd voor elkaar

De ouderwetse spelletjes momenten mogen bij ons wat meer ruimte krijgen. Een lekker boek lezen en het aan elkaar vertellen. Waar lees jij over? De kaarsjes zullen een metafoor worden voor ontspanning. Is de Socialbox aan? Dan gaan we ouderwets genieten met elkaar.

Oei. Verveling.

Maak verveling weer hip! Dat vertellen wij graag aan onze vrienden. Vervelen is heerlijk. Het idee om de Socialbox te maken kwam voort uit een moment verveling. Wat gaan we vanavond doen? Laten we een tof product bedenken. We pakten pen en papier en begonnen te tekenen. As we speak naderen we de 100.000 offline uren door Happy Socialbox gebruikers in Nederland, België en Duitsland. Hoe tof is dat!?

Kijk in onze winkel voor al onze Socialbox-producten. Heb je een tof idee? Laat het ons weten! 

Add to cart