Probeer deze 5 snelle tips voor een dag zonder smartphone.

“Auw. De gedachte dat ik mijn telefoon een dag niet mag aanraken doet alleen al zeer, moet je nagaan als ik die pijn echt ga meemaken. Ik scroll nog ff door. Ok?” Tuurlijk. Ik vertel je alleen dat onderzocht is dat je van al dat scrollen uiteindelijk minder geluk voelt. Je wordt er down van… Met deze 5 simpele tips houd je jouw telefoon in je broekzak en je geluksgevoel in je hoofd.

1. Maak van je slaapkamer een No-phone-zone.

Rust lekker uit. Je hebt het verdiend. Dat is de boodschap die je lichaam je geeft als je moe bent. Het is dan niet tof als je nog een half uur naar het witte flitsende licht van je scherm gaat zitten staren. Die prikkels neem je mee in je slaap. Laat je smartphone beneden. En een telefoon is om te bellen, het is geen wekker.

TIP: Koop een lekkere ouderwetse wekker via marktplaats of bij een kringloop.

2. Ga voor een ochtendritueel zonder scherm.

Je brein is nogal traag van begrip. Het heeft even tijd nodig om op te starten. Besteed even wat extra aandacht aan je ontbijt. Likes, whatsappjes en apps bevatten immers geen calorieën en zorgen direct voor stresshormoon. Niet echt chill om je dag mee te starten.

PRO-TIP: Pak een lokaal krantje om even in te lezen of ga een rondje (hard)lopen. Er is bewezen dat beweging je brein tot wel 2x scherper maakt.

3. Verwijder alle bullshit van dat ding.

Elk bedrijf ter wereld probeert je te beïnvloeden. Met apps, mailtjes, berichten, kortingen, winacties, offline-tips en nog meer ellende. Neem een moment om je uit te schrijven voor onnodige nieuwsbrieven en apps die je niet meer gebruikt te verwijderen.

PRO-TIP: Zet ook onnodige notificaties van apps uit. Een fluisterende telefoon is echt heerlijk vergeleken met zo’n schreeuwerd.

4. Hij kan ook uit!

We vergeten nog wel eens dat je telefoon ook een uit-knop heeft. Het is goed te weten dat telefoonfabrikanten alles liever willen dan dat jij je telefoon uitzet. Er komt dan namelijk geen informatie van jou meer binnen en zo kunnen ze je niet meer beïnvloeden. Ontdek waar die uitknop zit en druk hem af en toe in. Dat zal ze leren! Muhahaha.

PRO-TIP: Laat je telefoon is sterven door hem niet op te laden.

5. Er zijn altijd mensen die je willen helpen.

Vraag hulp. In 2019 waren er 3,2 miljard smartphone-gebruikers op aarde. Genoeg mensen met offline-struggles om je wat verder op weg te helpen. Je bent echt niet de enige die wat meer geluk wil voelen.

PRO-TIP: De Socialbox helpt as we speak honderden mensen met meer offline zijn. Misschien werkt het ook voor jou! 

Add to cart