HELP, ik ben offline maar wat nu? 5 offline-to-do-tips.

Je hebt je telefoon uitgezet, maar na 5 minuten slaat de verveling al toe. Het zweet parelt van je voorhoofd. Wat moet je nu doen? Hoho, rustig vriend, het komt goed. We helpen je uit de brand met simpele snelle offline to do tips. Ga lekker zitten, pak een pennetje en schrijf mee. Komtie…

1. Maak een kruiswoordpuzzeltje

Onderschat niet de magie van een sudoku’tje of een Zweedse woordpuzzel. Dit is naast pure ontspanning ook nog een briljante training voor je brein. Ga er echt even voor zitten.

PRO-TIP: Koop een kruiswoordpuzzelboekje in de supermarkt. Zo kan je altijd even een emergency puzzel maken. Oh, en koop niet gelijk het moeilijkste boekje

2. Ga een rondje joggen

Bewegen maakt je happy. Door te bewegen maakt je lichaam endorfines aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blij voelt. Je slaat hier dus een 2 vliegen in 1 swipe. Joggen is trouwens de langzamere versie van hardlopen. Wees dus wel lief voor jezelf. Oh, en gewoon lopen is natuurlijk ook top!

PRO-TIP: Hang je sportkleren aan een hanger aan de kapstok. Zo heb je altijd een rondje joggen binnen handbereik.

3. Verras iemand

Liefde is de basis van blijdschap. Een kaartje schrijven, een kleinigheidje kopen of een onaangekondigd bezoekje brengen. Het is allemaal liefde en liefde zorgt voor goede energie. Ga er echt eens naar opzoek. Waar maak je nu iemand blij mee.

PRO-TIP: Neem altijd wat kleingeld mee om aan een dakloze te geven. Maak eens een praatje met ze. Je zult merken dat het je goed doet!

4. Start de zoektocht naar een hobby

Dit is een moeilijke. Je telefoon heeft ervoor gezorgd dat je nog maar één hobby hebt: Je telefoon. Je zult opzoek moeten gaan naar een hobby maar hoe doe je dat. Schrijf je in voor zangles, stand-up-comedy, begin met schrijven, ga tekenen samen met een artistieke vriend. Als je durft te starten heb je straks een echte ouderwetse hobby.

PRO-TIP: Pak een papiertje en schrijf de dingen op die je echt geluk hebben gebracht in je leven. Behalve je telefoon dan…

5. Verveling is geen misdaad

De laatste is een beetje flauw maar wel echt waar. Je mag je best eens vervelen. Verveling is een mechanisme dat zorgt voor creativiteit. Doe je chillpak aan en ga je eens lekker heel lang en heel hard vervelen. Misschien ontdek je wel dat ene vette idee dat ergens in je brein op je zat te wachten.

PRO-TIP: De verveling kun je ook benutten door je te verdiepen in mediteren. Dat is eigenlijk vervelen maar dan zonder de frustratie…

Add to cart