Hoe start je nu met een dag offline zijn? 5 tips van de Socialbox oprichters zelf!

De dag offline beginnen en je huppelt erdoorheen. We vroegen de Socialbox oprichters Evert-Jan en Lobke hoe zij het dan doen. Als eigenaren van een bedrijf in offline bewustwording moeten zij het toch weten. Vertel het ons! Hoe starten jullie je dag vol goede energie? Ze gaven 5 tips.

1. Drink een glas water

Tijdens het slapen verlies je vocht. Evert-Jan vertelt: “Als ik wakker word neem ik eigenlijk altijd een groot glas water en merk direct dat ik er energie van krijg. Een positieve bijkomstigheid is dat ik gelijk start met het maken van ontbijt. Geen moment denk ik aan mijn telefoon.’ Een glas water als boost en offline afleiding dus. Hoe makkelijk kan het zijn?

PRO-TIP: Probeer tijdens de dag ook genoeg te drinken. Het helpt om je energie op peil te houden.

2. Bewegen is leven

Lobke vertelt hoe zij beweging toepast om haar lichaam op gang te helpen. “Het is een cliché aan het worden maar yoga maakt me blij!” Ze nuanceert: “Ik pak ook best vaak die telefoon ‘s ochtends hoor. Alleen dat half uurtje yoga zorgt er wel voor dat mijn brein even rustig te tijd heeft om op te starten.”

PRO-TIP: Probeer de guided yoga van Yoga with Adriene. Via een YouTube filmpje word je door de yogabewegingen heen geloodst. Online kan dus ook handig zijn!

3. Onder de ijskoude douche

Evert-Jan vertelt over het trainen van je immuunsysteem.  “Het lichaam verdient af en toe een klein duwtje. Start met warm douchen en probeer voorzichtig af te sluiten met kouder water.” Het is niet voor niets dat mensen na de sauna in de sneeuw gaan rollen. Het geeft een flinke positieve kick!

PRO-TIP: Stap niet direct onder een ijskoude douche maar bouw het op.

4. Even naar buiten

Buiten maakt je hoofd fris. Lobke legt uit: “Even in de deuropening een kopje thee drinken of een klein wandelingetje zorgt voor die frisse start. Daarnaast kom je dan ook al even in contact met mensen en dat zorgt goede energie.”

PRO-TIP: Loop af en toe een ander blokje om. Die afwisseling vindt je brein fijn!

5. Ga diepzeeduiken

Nee, niet letterlijk natuurlijk… Evert-Jan vertelt: “Duik even in de rust van je hoofd door te gaan mediteren. Het klinkt soms zwaar maar je zult merken dat het juist licht maakt. Door op mijn ademhaling te letten waan ik me letterlijk in een zee van warmte en rust.” Hoe lekker om dit zelf te ervaren?

PRO-TIP: Vertel jezelf na het mediteren 5 dingen waarvoor je dankbaar bent. Je gaat er extra blij van worden.

Add to cart