Blijf je online impulsen de baas met deze simpele truc.

Het sluipt erin. Dat is het nare van een verslaving. Het ene moment denk je dat je goed bezig bent en het volgende moment beloon je jezelf met een flinke dosis Instagram. Raar is dat toch? Ook wij, van de Socialbox, trapten er weer in. Te veel op onze telefoon waardoor we ons minder vrolijk gingen voelen.

Verslaafd

Dus zelfs de makers van de Socialbox zijn telefoonverslaafd? Die conclusie kunnen we wel trekken ja. In ieder geval zijn we er ons bewust van. Dat is een begin. Toch? Afgelopen week vonden we het genoeg en gingen we onze Socialbox weer actief elke dag gebruiken. We dachten: Wow, ons product werkt echt!

Je brein is lui

Het zijn vaak kleine momenten die je moet overwinnen. Je pakt je telefoon vaak in een onbewust moment. Weet je jouw eerste impuls de baas te blijven? Dan heb je een hele grote kans dat je ook je verslaving de baas bent. Maar hoe houd je controle over je impulsen? Het is goed om te weten dat je brein graag kiest voor de weg van de minste weerstand. Je brein is lui zeg maar. Maar deze luiheid kan je ook heel goed in je voordeel gaan gebruiken.

Kies met je volle verstand

Aandacht is vaak de sleutel tot minder impulsief gedrag. Aandacht betekent dat je met je volle verstand en volledig aanwezig een keus maakt. Er is dus geen kans voor onbewuste keuzes of acties. Als je merkt dat je vaak je telefoon al in je handen hebt voordat je de keus gemaakt hebt weet je dat je kunt gaan werken aan keuzes maken met aandacht. Maar hoe doe je dat dan?

Check in bij jezelf

We kunnen niet constant alles doen met volle aandacht, dat zou ons slopen. Het is dus maar goed ook dat ons brein een automatische piloot heeft. Maar we kunnen gedurende de dag wel controleren of we nog bewuste keuzes maken, inchecken bij jezelf heet dat. Dit kan door even een klein rondje te gaan wandelen, een ademhalingsoefening te doen, even stil te zijn etc. Door een paar keer per dag eventjes stil te zijn en jezelf af te vragen of je keuzes van die dag met aandacht zijn genomen maak je jouw brein bewust.

Stilte als verslaving

Na verloop van tijd zal je merken dat die momenten van stilte automatisch gaan. Het mooie is dus dat die momenten van inchecken onbewust gaan gebeuren. Nu gebruik je dus de luiheid van je brein op de goede manier. Je zult merken dat je ook minder de behoefte gaat voelen om als beloning je telefoon te pakken. Je gaat het verlangen herkennen en voordat je onbewust zit te swipen heb jij de bewuste keus gemaakt om even in te checken bij jezelf. Heerlijk verslavend dat stil zijn. Dat dan wel weer.

De Socialbox stopt impuls

Je bent natuurlijk niet gelijk een pro in mindfulness en leven met aandacht en dat geeft ook niet. In het begin gebruikten wij de Socialbox vaak als een mooi hulpmiddel om de impuls de baas te zijn. Omdat je telefoon onder de Socialbox ligt heb je de kans om in een split second een andere keus te maken. Check de Socialbox en kijk of het werkt voor jou!

Add to cart