We gingen een dag offline. Van mensen kijken naar inbreken. Het werd een groots avontuur.

Dag offline Socialbox

Een dag offline. Helemaal geen telefoon, socials, insta, noem het maar. Via Linda meiden werden we geïnspireerd mee te doen met de offline zondag. Thuis staan wij, Lobke en ik, niet op dezelfde tijd op. Ik ben meestal eerder en heb zo mijn ochtendroutine. Nog een beetje slaperig maak ik een ontbijtje, klap mijn laptop open en kijk een vlogje. Lobke komt beneden en vraagt: “Tot zover dus offline zondag.” Oeps. De dag begon wat stroef, maar dat ging snel beter.  

Thermoskan en broodjes

Telefoons uit en verstoppen onder een Socialbox single. Dat in ieder geval. Laptop in de laptoptas en de rits dicht. Zo. Dat is dat. Het was gelukkig mooi weer dus we besloten richting het park te lopen. “Zullen we misschien een thermoskan en wat broodjes meenemen?”. Dat was een goed idee. Terwijl Lobke haar schoenen aandeed pakte ik een tasje in en konden we op pad. We besloten niet de standaard route naar het park te lopen.

Ouderskills checken

Het lopen was verfrissend en we maakte de afspraak niet meer dan nodig te zeggen. Wat meer stil zijn is af en toe echt een heel goed idee. We zagen onderweg de knoppen aan de bomen zitten en we voelde heel eventjes de lente in de lucht. Heerlijk. In het park was het druk, veel ouders met kinderen in de speeltuin. We gingen even op een bankje zitten en de ouderskills observeren. Er zijn een hoop verschillende opvoedtechnieken, dat weten we nu. Op datzelfde bankje genoten we van ons meegenomen kopje koffie en broodjes. Ik had bananenbrood met kaas als experiment. Dat was niet zo’n goed idee…

De inbraak

“We hebben nog verse tomatensoep, zullen we naar huis gaan en een kopje nemen.” We liepen rustig terug en pikten elke zonnestraal mee die we konden vinden. Eenmaal thuis kwamen we voor een uitdaging te staan. Sleutels vergeten. Shit. “Omdat we nu geen telefoon meenamen vergaten we allebei ook onze sleutels.” Haha. We begonnen allebei hard te lachen. Ook de buurvrouw, die een kopie van de sleutel bewaard, was niet thuis. Dubbel shit. En nu? Er zat maar 1 ding op. Inbreken.

Stiekem eventjes online…

Maar hoe? Als trouwe deuropslotdraaiers waren er eigenlijk geen opties. Toch, in samenwerking met wat lieve buren, wisten we een manier. Het was gelukt. We waren binnen. Haha, we barsten weer in lachen uit, wat een grap. “Deze offline dag brengt ons avontuur”, zei Lob. En en het was pas 12.00 uur in de middag. De hele dag lag nog voor ons. Het werd een heerlijke dag. We pakten weer onze boeken die we hadden laten liggen en we speelden weer eens een spelletje. Eén klein geheimpje: We hebben stiekem wel ‘Heel Holland bakt’ gekeken, maar daarna direct de laptop weer uit gedaan. Ja, echt waar! 😊

Kijk in onze winkel voor al onze Socialbox-producten. Die kunnen je helpen met jouw eerste offline momentje!

Add to cart